Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей

Адреса

вул. В. Стуса, 15, м. Червоноград, Львівська обл., 80100

Ми відкрили навчально-практичний центр відновлювальної енергетики.

14 Квітня 2024

10 квітня, у нашому ліцеї відкрито перший на Львівщині і один з перших в Україні навчально-практичний центр відновлювальної енергетики. Вже другий рік поспіль 51 студент опановують фах «електромонтер з ремонту та обслуговування сонячних електроустановок», а зараз створено максимально комфортні умови для навчання – придбано найсучасніше обладнання, відремонтовано майстерні, лабораторії, облаштовано зони відпочинку. Це вдалось реалізувати завдяки синергії та співпраці Проєкту «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України» GIZ Ukraine, обласної та місцевої влади.

Зокрема, ще минулого року Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ Ukraine передало для студентів, які опановують спеціальність електромонтер з ремонту та обслуговування сонячних електроустановок, ноутбуки, смарт-блокноти та інтерактивні комплекси. Цьогоріч в рамках втілення проєкту заклад провів ремонтні роботи у майстерні, а також отримав сучасні лабораторно-навчальні стенди з сонячними панелями та дві гібридні сонячні електростанції на 3 кВт та 15 кВт. Загалом фінансова підтримка проєкту «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України» GIZ Ukraine склала понад 6 млн грн.

Завдяки співфінансуванню з обласного бюджету, а це 4,6 мільйони гривень, в навчально-практичному центрі проведено ремонт лабораторій та придбано тепловий насос типу «повітря-вода», який забезпечує теплопостачанням приміщення навчально-практичного центру. За кошти міської скарбниці (1, 4 млн грн) закуплено навчальне обладнання, зокрема геотермальний тепловий насос, гібридна сонячна станція, геліосистему та ноутбуки. Навчальний заклад за власні кошти придбав електромонтажні інструменти, меблі та навчальне обладнання.

З нагоди відкриття новостворений Центр оглянули начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, заступниця керівниці проекту “Підтримка структурних змін у вугільних регіонах” GIZ Еліз Віж’є, голова Червоноградської районної військової адміністрації Андрій Дяченко, міський голова Червонограда Андрій Залівський, заступниця директора GIZ в Україні Наталія Зузак та , представники профтехосвіти області.

 

 

fb-share-icon